Menu

Het Hiphop Journaal brengt de allerbeste Nederlandse hiphop, waarbij drie DJ’s van classics tot new school gaan. De Manager, Bowie en Johannes IV hebben gezamenlijk meer dan 500 shows achter hun naam staan (waaronder shows met De Jeugd Van Tegenwoordig, Zwangere Guy, Hef, Joost & Ares) en bundelen hun krachten en hiphop-expertise in dit unieke clubconcept.

Van Opgezwolle tot The Opposites, via Kraantje Pappie, Winne en Jiggy Dje terug naar Extince, Brainpower en Osdorp Posse. Natuurlijk vergeten ze ook tunes van Ronnie Flex, Snelle, Josylvio en Jonna Fraser niet; verwacht een bloemlezing uit het heden, verleden en de toekomst van de hiphop des vaderlands.

Het Hiphop Journaal presenteert dit journaal ook live, waarbij de drie heren in pak plaatsnemen op het podium. Hierbij wisselen zij door, waardoor er non stop twee DJ's draaien en het derde lid als MC fungeert. Het Hiphop Journaal is te boeken als DJ-set, support-act, hostingpartner, afterparty of voltallige clubavond. 

Bowie is muziekjournalist voor o.a. NRC en Hiphop In Je Smoel, de geestelijk vader van hiphopfeest All … Everything en tekstschrijver onder zijn eigen vlag Nuthin' Left Media. Zijn favoriete album is Hetiszover van Kohfie Konnect, maar als je naar dé hardste Nederhop-track vraagt, is zijn antwoord steevast Verre Oosten. In zijn jeugd kwam er veel Extince, DAC en VSOP voorbij, maar tegenwoordig luistert hij ook graag naar Kevin, Snelle en Sevn Alias. Bowie draaide eerder al op POW! WOW!, Peteyfest en in zalen als WORM Rotterdam, Paard Den Haag en 013 Tilburg.

De Manager runt zijn eigen boekingskantoor en evenementenorganisatie, genaamd HENG, waardoor hij op veel festivals en in clubs te vinden is. Als DJ is hij al sinds 2015 op het podium te vinden; zo draaide hij al meer dan 350 shows, o.a. op Solar Weekend, Sziget Festival, in Ziggodome en op Amsterdam Dance Event. Hoedenplank is zijn favoriete track, wat te maken kan hebben met die laatste Opgezwolle show in zijn thuisstad Tilburg. Hij luistert graag naar leden van Fakkelteitgroep, Opgezwolle en Zwangere Guy en noemt Great Minds een van de beste dingen to happen in de Nederlandse hiphop. Maar ook Zwart Licht, Fresku, De Avonduren en Ronnie Flex staan vaak op repeat. De Manager heeft echter maar één favoriete album; Vind Ons van Boef en de Gelogeerde Aap, waarvan het ‘Liefde = 1’ zelfs op zijn arm getatoeëerd staat.

Johannes IV’s liefde voor hiphop zit diep. Toen vroeger velen wachtten op nieuwe tracks van o.a. Kempi, The Opposites, Adje, Hef en Opgezwolle, zat Johannes te smachten naar nieuwe producties van bijvoorbeeld Dr. Moon, Big2, Hayzee, Nikes, Kubus, Delic, Reverse, Boaz v/d Beatz, Bas Bron en Sliscobars. Tegenwoordig kun je ook producers/beatmakers als Esko, Spanker en IlliasOpDeBeat aan dat rijtje toevoegen. Van de nieuwe generatie rappers zet hij graag D-Double, Josbros, Ares, SMIB, Dave Budha en Yung Internet op, maar zijn beste album blijft toch Opgezwolle’s Vloeistof. Johannes IV draaide al op Paaspop, We Are Electric en de Desperados Road Show, maar brengt nu zijn gouden grill & bril naar Het Hiphop Journaal.