Menu

Hitte in het zuiden? Stevige wind vanuit het oosten? Storm in het noorden?
Een journaal kan niet zonder het weerbericht en dus is het bij ons altijd Code Oranje..
Iedere week presenteren we Het Weer, met onze favoriete Nederlandse release van deze week!

2021

WEEK 5
WEEK 4

In de afgelopen vijf jaar is Josylvio uitgegroeid tot een artiest van formaat. Grote optredens, zomerse hits, én de meeste Spotify-streams in één jaar.
Op zijn nieuwe album 'Abu Omar' keert hij terug naar de basis en rapt hij ouderwets op westcoast-beats die doen denken aan de era die Dr. Dre, Snoop Dogg en Tupac mede vormgaven.
Zo'n plaat waarbij je continu je vingers wilt kruisen tot een W en de cripwalk wilt doen.
WEEK 3

Vorig jaar ging hij viral;
een man met een duivenmasker op.
Hij brak in bij een interview op AT5 en kreeg een On The Spot-sessie. Nu is zijn eerste volledige project daar, en tussen de lines en vurige flows door leer je Doevoe (straattaal voor Duif, uiteraard) een piepklein beetje kennen.
WEEK 2
Bij $KEER & BOO$ staat de kwaliteit gelijk aan de kwantiteit. Elke paar maanden kun je op een nieuw project rekenen en 2021 opent hij met mede-Limburger Dookie. Deze connectie tussen Slenterprise en Het VerZet levert heerlijke grimmige boombapbangers op voor tijdens de donkere dagen.
WEEK 1
Hoewel er een vuurwerkverbod heerste, besloot één mc op oudjaarsdag te knallen met een nieuw album. Veteraan U-Niq strooit met levenswijsheden, schrijft een brief naar zijn overleden homie Feis en bouwt bruggen tussen generaties. Zo werkt hij niet alleen samen met oude homies Sugacane, Maikal X en RBdjan, maar ook met Jonna Fraser en Lauwtje.
JAARLIJST 2020

Sticks, Kevin, Zwangere Guy, ADF Samski, Winne, Idaly, Ares, SMIB, $keer & Boo$, KA, S10, Yung Nnelg, Sor, Josbros, Freddie Konings, Lijpe en Kid de Blits. Zomaar een lijstje acts die in 2020 weer keihard aan het knallen waren. Je vindt ze, met nog veel andere acts, in onze 2020 jaarlijst!
We hebben deze selectie ook in een mixtape verwerkt, die kan je hier vinden!